Leieprisene i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim steg med 2 prosent i tredje kvartal.

Sterk prisvekst i leiemarkedet

Leieprisene i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim steg med 2 prosent i tredje kvartal. Det siste året har leieprisene steget med 6 prosent, viser nye tall.

Publisert

– Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser en historisk sterk oppgang i utleieboligprisene i Norge i tredje kvartal, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Sterkest vekst hadde Stavanger og Sandnes med en oppgang på 4,7 prosent etterfulgt av Oslo med 2,5 prosent og Trondheim med 0,3 prosent. I Bergen sank leieprisene med 2,5 prosent.

– Utviklingen stemmer godt med den sterke oppgangen i oljenæringen som preger økonomien på Sør-Vestlandet. Og i Oslo fortsetter stigningen i leieprisene trolig som følge av de vedvarende problemene knyttet til boligbygging i hovedstaden, sier Lauridsen.

Sterkest leieprisutvikling det siste året har Stavanger/Sandnes med en oppgang på 15,3 prosent etterfulgt av Oslo med 6 prosent. Deretter følger Bergen med en oppgang på 3,9 prosent og Trondheim med en oppgang på 2,5 prosent.

– Leieprisene i Stavanger-regionen begynner nå å nærme seg toppnivået før oljebremsen i 2014, og i rene tall er veksten svært stor gjennom året. Den svake utviklingen i både leie- og eie-boligmarkedet i regionen er definitivt over, sier han.

Ved utgangen av andre kvartal var det 2.169 boliger til leie i de store byene på Finn.no. Av disse er 1.090 i Oslo, 442 i Bergen, 400 i Trondheim og 237 i Stavanger/Sandnes.

Powered by Labrador CMS