Rekordsalg av bjørkeved

Denne gjengen fra Viuno har jobbet så svetten har silt i hele høst. Nå venter de på en ny forsyning av småsekker med bjørkeved fra Baltikum. bak fra venstre ser vi Remi LIndberg (arbeidsleder), Roar Jensen, Lucas Skår, Thor Egil Jensen og Thomas Johansen (arbeidsleder). Foran sitter Viktor Broske, Aleksander Bekkevik og Svein Åge Iversen.
Denne gjengen fra Viuno har jobbet så svetten har silt i hele høst. Nå venter de på en ny forsyning av småsekker med bjørkeved fra Baltikum. bak fra venstre ser vi Remi LIndberg (arbeidsleder), Roar Jensen, Lucas Skår, Thor Egil Jensen og Thomas Johansen (arbeidsleder). Foran sitter Viktor Broske, Aleksander Bekkevik og Svein Åge Iversen.

Viuno Hvaler var tomme for storsekker i september. Nå venter de på ny forsyning med småsekker fra Baltikum

Viuno på Skjærhalden var tomme for storsekker med bjørkeved allerede andre uka i september. Etterspørselen var, og er enorm, og snart kommer en ny forsyning fra Baltikum-landene.

Publisert

Etter planen skal trailere fra Latvia og Litauen rulle inn over svenskegrensen og lempe av 1700 sekker hver hos Viuno.

- Da regner jeg med det er full fart igjen, sier Thomas Johansen, arbeidsleder hos Viuno.

- Sammen med kollega Remi Lindberg har han hatt en stri tørn med å serve alle bestillingene. Høye strømpriser og nyheten om at det var lite ved i markedet, gjorde at bestillingene tok helt av fra slutten av august.

Rekordleveranser

- Johansen opplyser at Viuno Hvaler så langt har levert 600 storsekker, og 15.000 småsekker. En småsekk er på 40 liter.

- Vi har aldri vært med på maken, og gutta her ute har jobbet og stått på gjennom hele produksjonssesongen. Ikke rart de har vært slitne når de har gått hjem fra jobb. All veden vi har solgt hittil er produsert av du gutta som jobber her hos oss. Vi er ni personer, inkludert oss to, sier Remi Lindberg, og nokker i retning av kollega Thomas Johansen.

Ved fra Indre Østfold

Tømmeret de har kappet, kløyvd og pakket i store og små sekker, kommer stort sett fra Indre Østfold og Hvaler. Det er det slutt på nå. Heretter kommer veden med trailere fra Latvia og Litauen.

- Det meste av det vi har produsert hittil kommer fra hogst i Indre Østfold, for på Hvaler er det ikke så mye bjørk. Veden vi nå får i småsekker kommer imidlertid fra Baltikum. Det kommer 1700 sekker med hver transport, sier Johansen.

Kjøkøysundbrua - igjen

Arbeidet med Kjøkøysundbrua har vært en voldsom hemsko for Viuno.

- De store og tunge vogntogene med 1700 sekker har ikke kunnet kjøre over brua så lenge det har vært jobbet der. Derfor har veden blitt lagret hos Viuno i Sellebakk, der vi hentet den med vår lille lastebil. Det er fryktelig tungvint for oss. Vi får bare 140 sekker på bilen vår, så da har det blitt det mange turer per trailerlass, og liten lønnsomhet. På grunn av kjøremønsteret i Fredrikstad bruker vi tre timer på å hente 140 sekker. Vi er godt kjent på den veien, humrer Johansen.

Arbeidet med Kjøkøysundbrua er nå imidlertid avsluttet, og brua åpner igjen i dag, fredag.

- Vi kom liksom aldri ajour når vi hentet veden i Sellebakk. Innen vi kom tilbake hit hadde vi bestilling på nye 140 sekker, sier Lindberg.

Kråkerøy og Hvaler

Viuno Hvaler har fått et nytt marked denne sesongen. Nå selger de ved også til Kråkerøy-befolkningen.

- Tidligere solgte vi kun til Hvaler-folk. I år er Kråkerøy overført fra Sellebakk til oss. Dette er også en av årsakene til at vi har solgt så mye ved, sier Johansen.

Selvplukk i helgene

I helgene har det vært selvplukk av småsekker ved gangveien utenfor Viuno-bygget, og Johansen påpeker at folk er flinke til å betale for seg.

- Det har ikke vært noe problem. Jeg tror ikke vi har noe som helst svinn. Verre er det at mange forsyner seg med flere sekker enn de har bestilt. De betaler for seg, men da hender det at det ikke er vedsekker igjen til de som har bestilt og kommer etterpå. Det er litt kjipt, men sånn er det.

Viuno har også planer om å sette opp en selvplukk-bod med ved på Ødegårdskilen. Her kan du da kjøpe småsekker med ved.

Powered by Labrador CMS