Arnt Martin Brynildsen

I dag, fredag 20. mai, slipper Hvaler-mannen Arnt Martin Brynildsen låta
I dag, fredag 20. mai, slipper Hvaler-mannen Arnt Martin Brynildsen låta "Pram" på alle strømmetjenester.

Fredag slapp han sommerlåten "Pram" på strømmetjenestene - følger opp med "Skjærgårdsviser" i båtbyggeriet i Brottet

Fredag slapp Hvaler-musikeren Arnt Martin Brynildsen sommerlåta "Pram" på alle strømmetjenester. 5. juni kan du høre Brynildsen i spann med samboer Rebekka Magnus og Frode Grøtting i båtbyggeriet i Brottet.

Publisert Sist oppdatert

Musiker og Hvaler-innflytteren Arnt Martin Brynildsen slapp fredag en helt ny sommerlåt til alle strømmetjenester. Låten "Pram" er skrevet og produsert på Papper på Vesterøy.

Cover til sommerlåta"Pram" med Arnt Martin Brynildsen
Cover til sommerlåta"Pram" med Arnt Martin Brynildsen

Teksten er skrevet av Brynildsens samboer Rebekka Magnus, og på vokal har de to med seg med seg Spelemann-nominerte Frank Skovrand fra Halden, som også spilte i Brottet i fjor.

- Vi tok mål av oss til å lage en sorgmunter sommerlåt om uoppnådde drømmer og pliktens forbannelse, altså et tidløst dilemma, som skildres med varme og skråblikk, forteller Rebekka Magnus i en pressemelding.

1. pinsedag, eller søndag 5. juni, skal Arnt Martin Brynildsen ha sin første konsert solokonsert på Hvaler. Magnus opplyser at konserten har fått tittelen "Skjærgårdsviser".

- Det skjer i båtbyggeriet i Brottet, og med seg på scenen har han Frode Grøtting og meg selv, opplyser Magnus .

Hun opplyser at "Skjærsgårdsviser" er en samling vakre, melodiske, muntre, melankolske og stemningsfulle viser med sjø og skjærgård som fellesnevner.

Visene veksler mellom tradisjonell visekunst, og mer utforskende komposisjoner, som alle vil sørge for at sommer-stemningen kommer sigende.

- Ved Brottet Kystkultursenter bygges det nå en fullskala-modell av Hvalerskøyta "Arnt Otto", en losskøyte anno 1860, og det er god symbolikk at vi for første gang på Hvaler kan invitere til konserten "Skjærgårdsviser", nettopp i båtbyggeriet, skriver Magnus.

Hun opplyser at Arnt Martin Brynildsen er utdannet musiker, og har hele livet spilt, komponert, produsert og undervist musikk. Han har selv vokst opp på den lille øya Veierland (Tjøme), i en verden av sterke tekster. Arnt Martins foreldre var anerkjente forfattere ved navn Karin Bang og Aasmund Brynildsen.

Mange av disse tekstene har han gjennom livet satt melodi og stemme til, blant annet gjennom albumene "Sanger om Havet, Livet og Døden" (2009) og "Stillhetens Preludium" (2019). Her får vi altså høre tekster av både Bang og Brynildsen (sr.), samt Hans Børli, Harald Sverdrup og Gabriel Jönsson.

På scenen får Brynildsen med seg multiinstrumentalist og livslang venn, Frode Grøtting, samt samboer Rebekka Magnus, som også har skrevet flere av tekstene til denne konserten.

- Dette er med andre ord et intimt kjærlighetsprosjekt til havet, til musikken, til litteraturen og til menneskene, skriver Rebekka Magnus.

Powered by Labrador CMS