Svanemarsjen:

I Svanemarsjen er det absolutt ikke om å gjøre å ta seg raskest mulig fra start til mål. Her gjelder det å kose seg underveis.

Damene inntar Asmaløy lørdag 7. mai - ønskes velkommen til bords av Trine Hattestad

Er du klar for en sosial happening sammen med damer i alle aldre i Svanemarsjen lørdag 7. mai. Fortsatt er det ledige plasser. På Damenes aften i teltet, vil deltakerne bli ønsket velkommen av ingen ringere enn Trine Hattestad, tidligere olympisk mester i spydkast

Publisert Sist oppdatert

- Vi er klare for en ny utgave av Svanemarsjen, sier initiativtaker og arrangør, Anne Cedervall i Opplev Hvaler.

Eter én pandemi-avlysning og en redusert pandemi-utgave, drar hun nå i gang Svanemarsjen for andre gang, med god støtte av lokale næringsaktører.

Anne Cedervall ønsker damer i alle aldre velkommen til en sosial dag med latter og moro. Løypa går fra Åsebu til Vikerhavn, der det blir afterwalk og Damens aften.

- Vi arrangerte Svanemarsjen første gang i 2019. Den gang med 200 deltakere, og ble veldig bra. Siden har det vært pandemi, og i fjor ble det en redusert utgave, sier Cedervall.

Hun opplyser at det fortsatt er ledige deltakerplasser - både til selve Svanemarsjen og til bords på Damenes Aften i teltet som blir satt opp i Vikerhavn.

- Trine Hattestad har sagt ja til å ønske damene velkommen til bords. Det er gøy, for det er ikke hver dag vi møter en olympisk mester og verdensmester, sier Cedervall.

Årets løype er sju kilometer, med start på parkeringsplassen ved Åsebu.

- Videre går løypa ned til Asmalsundet, hvor den følger stien til Brattestø. Der det vil bli servering på Sjøsiden Bar for de som ønsker det. På Brattestø blir det også mulighet for å sikre seg de første poengene i årets konkurranse. Det er fine premier, lover Cedervall.

Løypa fortsetter videre forbi Pikesten Fyr, og følger svabergene forbi en rekke fine steder hvor det er mulighet for en rast. Her gjelder det nemlig ikke å komme seg på raskest mulig måte fra start til mål.

- Neida, og det er flere muligheter til å samle poeng underveis på turen. Endestopp er Vikerhavn, hvor vi arrangerer afterwalk før vi setter i gang med Damenes Aften i teltet, sier Cedervall.

I 2019 gikk Svanemarsjen på Kirkøy. Her er noen av deltakerne fotografert på Rødshue.

Cedervall drar imidlertid ikke hele lasset alene. Hun har fått god drahjelp.

- Det er skikkelig moro at flere lokale næringsaktører velger å bidra til gjennomføringen. Det viser at samarbeidsånden på Hvaler er tilstede. De fortjener all ros, sier Cedervall.

Hun understreker at Svanemarsjen er et lavterskeltilbud til damer i alle aldre.

- Det skal være en dag hvor vi skal kose oss på tur i de vakre omgivelsene, samt ha det sosialt og gøy. Det blir en dag og kveld med mye latter og moro, sier Cedervall.

På Damenes aften blir det servering av reker og tilbehør. Det skal være premieutdeling, og underholdning. Brua Bua skal være vertskap for svanene denne kvelden, og gutta fra bandet Splitter Pine skal spille.

Powered by Labrador CMS