Sanitetskvinnene hedret for innsatsen under vaksinasjonsprogrammet

Amund Bjørke (til venstre) ga rosende ord til Hvaler Sanitetsforening for deres innsats under vaksinasjonsprogrammet i Hvaler kommune. Til høyre, Line Syvertsen, vaksinakoordinator i Hvaler kommune

- Jeg er veldig glad for at vi får gjort litt stas på disse kvinnene

Det har blitt satt koronavaksiner sammenhengende i 113.510 minutter, 1892 timer, 79 dager, 11 uker, eller om du vil, tre måneder med 24/7-jobb, på Hvaler. Hele tiden med kvinner fra Hvaler Sanitetsforening til stede. Fredag ble de hedret for sin fantastiske innsats.

Publisert

Hvaler Sanitetsforening har nedlagt en formidabel jobb med å hjelpe til under vaksinasjonsprogrammet i Hvaler kommune. Fredag ble kvinnene hedret av Hvaler kommune med mat, drikke og rosende ord fra Amund Bjørke og Mona Vauger, på Dypedalåsen.

- Jeg er veldig glad for at vi får gjort litt stas på disse kvinnene. Det har de virkelig fortjent, sier Amund Bjørke, kommunalsjef for friskliv, læring og mestring i Hvaler kommune.

Amund Bjørke sender en stor takk for Hvaler Sanitetsforening for deres innsats under vaksinasjonsprogrammet.

Skyhøyt vaksinetall

Vaksinasjonsprogrammet på Hvaler startet 28. desember i 2020.

- Det var en 98 år gammel dame på Dypedal som fikk den første vaksinedosen 28. desember 2020. 16. februar i år ble det offisielle vaksinasjonsprogrammet, slik det har vært i denne perioden, avsluttet.

Vaksinasjonsprogrammet har brukt Folkets hus og Floren skole, i tillegg til en liten periode på helsestasjonen i startfasen. Men fortsatt settes det vaksinedoser på Østerhaug.

Hvaler kommune har satt til sammen 11351 vaksinedoser på 4163 personer.

- Det er et skyhøyt tall når vi tenker på at Hvaler har 4577 innbyggere, sier Bjørke.

Antallet vaksinerte plasserer Hvaler kommune helt i norgestoppen sammen med Utsira.

- Vi har knivet litt med Utsira om dette, da vet du, sier Bjørke fornøyd.

Det var god stemning under lunsjen som ble servert på Dypedalåsen fredag.

Vaksine = positiv greie

Poenget hans er imidlertid krystallklart.

- Vi hadde aldri klart å få vaksinert så mange uten hjelp fra sanitetskvinnene, sier han.

Bjørke mener jobben kvinnene har utført, har vært på en formidabel måte.

- Vi har fått en rekke tilbakemeldinger om at det har vært en positiv greie å få vaksine på Hvaler. Det er mye takket være innsatsen til sanitetskvinnene. Det har vært trygt og godt. Folk har følt seg trygge, og vi får tilbakemeldinger om blide og hyggelige mennesker på vaksinestasjonen, forteller Bjørke.

228 personer har fått dose én. 723 har fått to doser, 3171 personer har fått tre doser, mens 41 personer har fått fjerde dose. Til sammen har 4163 personer fått 11351 vaksinedoser.

- Folk er forskjellige. Noen bryr seg ikke om å få et sprøytestikk i armen, mens andre er engstelige og redde. Men det å ta vaksine på Hvaler, har vært en positiv snakkis i befolkningen. Jeg har selv opplevd denne positiviteten, og hver gang jeg har vært innom vaksinestasjonen har jeg, i likhet med andre, blitt møtt av blide og hyggelige sanitetskvinner og helsearbeidere, sier Bjørke.

Komplisert regnestykke

Det er Bjørke selv som har gjort regnestykket på sammenhengende vaksinetid. Han innrømmer imidlertid at regnestykket blir langt mer komplisert, og tallene større, dersom han skulle regnet ut antallet minutter, timer, dager, uker og måneder som kvinner fra Hvaler Sanitetsforening har bidratt med på sin vaksinedugnad.

- De har tatt imot folk og registrert, og de har sørget for observasjon etter sprøytestikket. De har aldri sagt nei. Det regnestykket tør jeg nesten ikke begi meg ut på, sier han, og høster latter blant kvinnene som møtte på lunsjen på Dypedalåsen fredag.

De er våre "soldater"

Oerdfører Mona Vauger roser Hvaler Sanitetsforening for alt det frivillige arbeidet de gjør. - De har også bidratt til høyere vaksinasjonstall, sier hun.

Ordfører Mona Vauger er mildt sagt begeistret over innsatsen.

- Her ser vi frivilligheten på Hvaler på sitt aller beste. Sanitetskvinnene har vært våre soldater og vårt ansikt utad gjennom en vanskelig pandemi. De har også bidratt til høyere vaksinasjonstall, sier Vauger.

Hun påpeker at sanitetskvinnene har 110 årsjubileum i år.

- Sanitetskvinner har bidratt til en frihet for folket i alle tider, og nå er vi inne i en ny og usikker tid. Vi er akkurat ferdig med en pandemi, og så skal vi plutselig håndtere en krig. Vi har nå sett hvor viktig det er å bygge frivillighet i et lite samfunn som vårt, og bruke de soldatene, som disse sanitetskvinnene er. De har massevis av kompetanse som de tilbyr oss, og det er det viktig å benytte oss av, sier Mona Vauger.

Powered by Labrador CMS