Michelle gleder seg veldig til å treffe ungdom fra andre land, og utveksle kunnskap om andre kulturer og språk"

Nå skal Michelle delta på Lions sin Internasjonale leir- og ungdomsutveksling

Siden 1961 har tusener av unge mennesker over hele verden hvert år deltatt i Lions’ internasjonale leir-og ungdomsutvekslingsprogram.

Publisert

Korte fakta:

Lions Club Hvaler ble stiftet for 51 år siden, og har som mål å kunne bidra med hjelp til mennesker som trenger en ekstra hånd i hverdagen.

Lions Club Hvaler har cirka 30 medlemmer, men har plass til flere. Møtene er én gang i måneden, samt noen aktiviteter for å samle inn midler til bruk der det trengs. Kunne du tenke deg å bli medlem? Ta kontakt.

Dette er leire hvor ungdom, med eller uten fysisk funksjonsnedsettelse, kan delta. Her møter de nye venner, får se, oppleve og gjøre erfaringer de vil ha med seg livet ut.

Det arrangeres årlig rundt 150 leire i over 40 land, inkludert i Norge, og leirene har litt forskjellig innhold.

Programmet inneholder sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter. Hovedmål er å skape og fostre en god ånd av internasjonal forståelse blant medmennesker, samt knytte fremtidige vennskap og nettverk blant ungdom.

Lions Club Hvaler har i flere år vært med på dette, og valgt ut en ungdom i kommunen til å representere Hvaler på slike leire i utlandet.

I år er det Michelle Hamrebø fra Vesterøy som skal represente oss, og hun reiser om kort tid til Italia, hvor hun etterhvert skal møte et 20-30 talls andre utvekslingsstudenter fra omtrent like mange land.

Michelle har bodd på Hvaler siden 2016, og gått på ungdomsskolen på Hvaler. Hun trives veldig godt på Hvaler og synes det er flott sted å vokse opp på. Michelle går nå på Glemmen videregående skole, helsefaglinjen, og jobber for tiden på et avlastningshjem for barn og unge, hvor hun skal ta sisteåret som lærling.

Hele reisen og oppholdet betales av Lions, og er et ledd i Lions arbeid mot større forståelse landene imellom.

Oppholdet er to-delt:

Først et opphold hos en vertsfamilie, valgt ut av den stedlige Lions-kubben. Her kan det bli flere utfordringer som må håndteres på en positiv måte. Ulike språk, ulike kulturer, skikker, livssyn og normer. Hensikten med oppholdet er at utvekslingsstudenten skal ta med seg hjem erfaringer og inntrykk fra fremmede kulturer, og bruke det på en positiv måte i sitt daglige liv hjemme.

Studenten vil være en del av familien under oppholdet, og delta i familielivet på mange måter. Viktig er også å knytte kontakter og vennskap med andre.

I siste del av oppholdet samles utvekslingsstudentene til en felles camp, hvor de lærer å samarbeide på ulike prosjekter, på tvers av ulike språk og kulturer. Det settes krav til alle om å bidra til fellesskapet, og her vil det bli utfordringer om å akseptere, og ikke minst respektere andre menneskers normer for skikk og bruk.

Tiden brukes mye til å reise rundt i området, bli kjent med steder av kulturell interesse, eller har historisk betydning.

Om kveldene har man gjerne samlinger hvor deltakerne selv står for underholdningen med musikk, foredrag eller de lager sketsjer hvor alle er med. Hver deltaker skal også presentere sitt land og sitt hjemsted gjennom et foredrag.

Tilbakemeldingen fra tidligere leirdeltakere fra Hvaler har vært at "dette er de veldig glade for å ha kunnet vært med på".

Powered by Labrador CMS