Her henter Angelina Voronina massevis av klær og sko fra foreldre i Brekke barnehage.

Hvaler-folk hjelper ukrainere

Angelina startet innsamling til Ukraina: - Folk på Hvaler er helt fantastiske

Hun samler, sorterer og pakker. Angelina Voronina fra Kirkøy har startet innsamling av klær og hygieneartikler som skal fraktes med trailer til Ukraina på onsdag. Responsen har vært fantastisk.

Publisert Sist oppdatert

Har du klær, sko, sengetøy, håndklær, tørrmat eller hygieneartikler du kan gi bort til det ukrainske folk? Da kan du levere det på Dypedalåsen, eller ta kontakt med frivillighetssentralen ved Martin Hermansen i Hvaler kommune.

I spissen for prosjektet står frisøren fra Dypedalåsen, ukrainske Angelina Voronina.

Overveldende respons

Da Angelina våknet torsdag morgen og så nyhetsreportasjene, bestemte hun seg raskt.

- Jeg ville gjøre noe. Bidra, i stedet for å sitte på telefon og se på TV-nyhetene. Det hjelper jo ingen. Da jeg fikk vite at det skulle gå transporter fra Norge til den polske grensen mot Ukraina, bestemte jeg meg for å bidra, forteller Angelica til Hvaler Budstikke.

Og responsen har vært overveldende. Klær, sko, sengetøy, håndklær og hygieneartikler er bare noe av det som har kommet inn.

- Hvaler-folk har vært helt fantastiske. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er frisør, og folk vet hvem jeg er, men uansett er jeg utrolig takknemlig. Folk er så rause, sier 33-åringen.

Hun har også vært i kontakt med næringslivet på Hvaler og andre steder i landet.

- Kiwi Skjærhalden donerer varer fra butikken. Apoteket på Vesterøy har gitt blant annet hygieneartikler og morsmlekerstatning, og Clarion Hotell på Gardermoen har gitt mellom 70 og 100 dyner. I tillegg har folk på Hvaler gitt enormt mye klær, sko og andre ting. Se her. Stua er full, sier Angelina.

Stua hjemme hos Angelina Voronina i Edveien på Kirkøy er full av varer som folk på Hvaler har levert. I tillegg er mye levert på Dypedalåsen.

Leveringsstedene

Hun føler at det å gjøre noe, er ren mental helse for henne. Det er enklere for Angelina å takle den situasjonen som har oppstått, på denne måten.

- Det er godt å kunne gjøre noe for andre. Ha noe å gjøre, sier hun stille.

Angelina forteller at de som ønsker å bidra, kan levere sakene sine personlig til henne på Dypedalåsen. Det er allerede etablert en garasje som fungerer som mottak for ting som kommer inn.

- I tillegg kan folk ta kontakt med Martin Hermansen på Frivillighetssentralen i Hvaler kommune. De hjelper også til, forteller Angelina.

Tobarnsmoren forteller at også foreldre til både skolebarn og barnehagebarn ved Brekke Barnehage leverer klær og utstyr.

- Til og med folk fra Oslo har bidratt. Responsen er fantastisk.

Angelina Voronina er svært takknemlig for alle bidragene. Fortsatt kan du levere varer, selv om det går transport fra Hvaler til Oslo tirsdag.

Til Oslo tirsdag - videre onsdag

Hun er spent på hvor mye som kommer inn til slutt. I løpet av tirsdag skal hun frakte alt til Oslo. Derfra skal transporten gå videre med trailere til den polske grensen mot Ukraina, og derfra videre til den ukrainske hovedstaden Kyiv.

- Men jeg er spent på hvor mye som blir samlet inn. Tirsdag blir det varebiltransport til Oslo, og onsdag går trailertransportene fra Oslo i retning Polen, sier den energiske 33-åringen.

Powered by Labrador CMS