valg-23

Ordfører Mona Vauger med fokus på barn og mental helse.
Ordfører Mona Vauger med fokus på barn og mental helse.

- Hvert eneste barn må bli sett, og føle at de er en del av gjengen

Dette er en kronikk fra ordfører Mona Vauger. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert
Artikkelforfatter Mona Vauger.
Artikkelforfatter Mona Vauger.

Hvaler har fått 160 000 kroner ekstra til lavterskel psykisk helse for unge. Det betyr at vi kan gi et enda bedre helsesykepleiertilbud på skolen.

Noe av det viktigste vi kan gjøre er å sørge for at ungene våre takler hverdagen og blir i stand til å mestre livet sitt. Over hele landet ser vi en bekymringsfull økning i rapporterte psykiske plager og uhelse blant barn og unge.

Jeg tror det er viktig at hvert eneste barn blir sett, og at de føler de er en del av gjengen.

Utfordringene ble også større under pandemien. Derfor er det veldig viktig å styrke det forebyggende og helsefremmende arbeidet.

Jeg er veldig glad for at regjeringen nå retter innsatsen mot barn og unge. Det betyr at vi på Hvaler kan utvide tilbudet med helsesykepleier på skolen, eller styrke tilstedeværelsen av voksne som kan ta vare på ungdommen vår.

Vi har også fått 90.000 kroner til utstyr som skal brukes i den garasjen som vi har vedtatt å bygge på skolen vår. Her kan elevene våre skru og snekre, og ha praktisk opplæring.

Jeg tror også de kan bruke hendene mer, og kjenne på at de klarer å reparere eller lage noe. Kjenne på det å skape noe, og bruke hendene.

Jeg tror det også er viktig for å lære at verden er noe mer enn det som finnes på en skjerm. Som mor til en 12-åring, og en travel hverdag, kjenner jeg på at det er enkelt å la "poden" sitte med nesa i en skjerm..., men du verden så mye gladere vi blir begge to når vi legger bort skjermen og tar frem tegneblokka en lørdagskveld.

Vennlig hilsen

Mona Vauger, ordfører

Powered by Labrador CMS