Valg-23

Ingerid Bjercke fra Hvaler Styrbord er forfatter en denne artikkelen.

- Hvaler Styrbord på Vippen?

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert Sist oppdatert

For en drøy uke siden fikk jeg en ivrig telefon fra en journalist som hadde følgende kommentar: "Jeg har en dårlig og en god nyhet til deg; Hvaler Styrbord ligger an til å få bare en representant i kommunestyret. Men den gode nyheten er at dere ligger an til å komme på vippen! – Hva sier du til det?"

Akkurat da sa jeg vel som en dannet politiker gjør, at meningsmåling ikke er valg, men at målingen var interessant.

Og så kom det stadige spørsmålet om hvilken vei vi ville vippe…..rødgrønn, eller borgerlig.

Og svaret er fremdeles at vi vil se valgresultatet før vi tar noen avgjørelse.

Hvaler Styrbord består at folk fra hele Hvaler, og av folk med tidligere forankring i hele bredden av politikken. Men vi har samlet oss om slagordet Hvaler NATURLIGVIS.

Hva Erna, Jonas eller Sylvi sier gjelder hele landet. Vi har ett fokus, og det er dette fantastiske øyriket vårt.

Om vi kommer på vippen så vil vi være på den samme vippen hele perioden. Vi vil ikke være garantist for avgjørelser den ene eller andre veien på grunn av Hurdalserklæringer eller andre partipolitiske prinsipper.

Det er ikke alltid slike prinsipper passer Hvaler like godt, og da må avgjørelser tas stedtilpasset, ikke for hele nasjonen, men for hele Hvaler.

Hvaler Styrbord ønsker ikke større skattetrykk enn nødvendig. Eiendomsskatten er et hett tema, men med oss på vippen kan ikke rådmannen gni seg i hendene og tro at omtakseringen skal gi en bulende kommunekasse. Omtakseringen vil gi endringer for noen, og forhåpentligvis rette opp en del urettferdighet som ble gjort ved første taksering av alle eiendommer for vel ti år siden. Men når resultatene kommer på bordet, skal det samlede skattetrykket ikke være større enn nå, med unntak av regulering i tråd med lønns og prisutvikling. Det blir oss politikere som må gjøre prioriteringer mellom alle gode ønsker. Og vi vet nå at dette blir svært vanskelig de nærmeste årene. Vi må klare å levere godt på kommunale kjerneoppgaver om vi skal klare oss som egen kommune fremover. Fra vippen vil Hvaler Styrbord påvirke streng økonomisk styring for at kommunen ikke skal bli satt under statlig administrasjon.

Vi mener at det blir helt nødvendig med et solid tverrpolitisk samarbeid for å klare de tøffe tidene vi står overfor, og vi sitter gjerne på vippen i dette arbeidet, uten at bevegelsene på vippen blir større enn nødvendig. Enten vi da til slutt velger den ene eller andre fargen for ordfører, vil en vippeposisjon gjøre at rød blir litt mindre rød, eller blå side litt mindre blå.

Og uansett om vi kommer på vippen eller ikke, ikler vi oss et ganske tydelig sjøgrønt skjær.

Hvaler NATURLIGVIS !

Ingerid Bjercke

Listekandidat og leder i Hvaler Styrbord

Powered by Labrador CMS