Her vil Norgesgruppen og Kiwi bygge en ny og moderne butikk, samt utvide parkeringsarealet ved å ta ut masser bak dagens butikk.
Her vil Norgesgruppen og Kiwi bygge en ny og moderne butikk, samt utvide parkeringsarealet ved å ta ut masser bak dagens butikk.

Her vil Norgesgruppen og Kiwi bygge en ny og moderne matvarebutikk

Norgesgruppen og Kiwi ønsker å utvide, og bygge ut en ny og moderne butikk i Ødegårdskilen. Nabovarsler er alerede sendt. - Bra. Vi trenger mer plass, sier butikksjef Bente Buskoven.

Publisert Sist oppdatert

Norgesgruppen og Kiwi ønsker å oppgradere og utvide Kiwi Vesterøy til en ny og moderne Kiwi-butikk.

Det er Norgesgruppen som eier eksisterende bygning på Kiwi Vesterøy. Kiwi eier interiøret. Dagens bygg er 870 kvadratmeter. Det nye bygget er prosjektert med totalt 1160 kvadratmeter.

Den nye Kiwi-butikken vil bli bygget i den såkalte Kiwi Fasett-stilen, som er et prisvinnende designkonsept i treverk, glass og såkalt antrasittgrå sandwich. Altså likt det vi kjenner igjen fra andre nye og moderne Kiwi-bygninger rundt omkring i Norge. Det er AD Arkitekter AS som står bak prosjektet. Nabovarsler er sendt ut, men kommunen har fortsatt ikke mottatt søknaden.

I henhold til dagens reguleringsplan er det kun tillatt med bygningsareal inntil 1.000 kvadratmeter i dette området. Det henvises imidlertid til at dispensasjoner er gitt i området tidligere.

Større uteareal

Utvidelsen krever også at det må tas ut fjellmasser bak eksisterende bygg. Utearealet med parkering er planlagt å utvides med 452,5 kvadratmeter. Det betyr at det må tas ut 2242 kubikkmeter masser bak eksisterende bygning.

Det prosjekterte bygget har en fasadestørrelse på cirka 15x62 meter, i maks to etasjer.

Fornøyd butikksjef

Butikksjef på Kiwi Vesterøy, Bente Buskoven forteller at hun ikke har inngående kjennskap til planene om ny butikk, men vet at noe foregår i kulissene.

- Det tenker jeg blir veldig bra. Butikken er altfor liten som den er i dag. Vi har absolutt behov for mer plass - både ute og inne. Vi har greit med hylleplass, men vi har ikke ekstra eksponeringsplass med endereoler og slike ting. I tillegg vil det jo bli større plass for kundene våre, sier Buskoven til Hvaler Budstikke.

Bente Buskoven ser frem til at hun skal få en ny og moderne Kiwi-butikk på Vesterøy. - Dagens butikk er for liten, sier hun.
Bente Buskoven ser frem til at hun skal få en ny og moderne Kiwi-butikk på Vesterøy. - Dagens butikk er for liten, sier hun.

Begynte i 2006

Kiwi Vesterøy ble etablert i 1999. Buskoven begynte i jobben som butikksjef i 2006 - en jobb hun har hatt siden.

- Det var en gang en sommerjobb som utviklet seg til å bli ekstra lang, sier hun med et smil.

- Tidens tann

Regionsjef i Kiwi, Reiulf Thorsen, bekrefter at Norgesgruppen og Kiwi nå ønsker å utvide og oppgradere butikken på Vesterøy.

- Butikken på Vesterøy begynner å bære litt preg av tidens tann. Derfor ønsker vi nå å friske opp med en ny og moderne Kiwi-butikk på samme sted. Vi ønsker å bygge på dagens butikk, og lage en ny og moderne, fin Kiwi-butikk med større parkeringsarealer, forteller Thorsen.

Ferdig før sommeren 2024

Dersom alt går etter planen, håper Kiwi å være innflyttingsklare i løpet av første halvår 2024.

- For å få utvidet arealet rundt butikken, ønsker vi å ta ut noe av fjellet bak butikken. Vi får et bedre totalprosjekt ved å gjennomføre de planene som har vært der før, sier Thorsen, som bekrefter at det er sendt ut nabovarsler.

Enhetsleder Hanne Hermansen i Hvaler kommune opplyser til Hvaler Budstikke at kommunen ennå ikke har mottatt søknaden, og kan derfor ikke uttale seg om saken.

Stor konkurranse

Det er stor konkurranse i matvarebransjen på Vesterøy. - Men det er bra. Alle klarer seg, sier Bente Buskoven.
Det er stor konkurranse i matvarebransjen på Vesterøy. - Men det er bra. Alle klarer seg, sier Bente Buskoven.

Bente Buskoven ser frem til å få en ny og moderne Kiwi-butikk på Vesterøy. Konkurransen i dette området er stor, med både Coop Extra butikk rett over veien, og en ny Rema 1000-butikk 500 meter unna.

- Det er stor konkurranse, men det er bare bra. Alle klarer seg godt. Det er grunnlag for alle tre butikkene, og noe av årsaken er nok at vi er plassert i innfartsåren til Hvaler. Fordelen vår er at vi er plassert på høyre side av veien. Det er enkelt å svinge av til høyre når du kommer inn til Hvaler, sier Bente Buskoven.

Powered by Labrador CMS