Hvalsund bru stenges fore netter på grunn av vedlikeholdsarbeid. Utrykningskjøretøy kan passere.

Hvalsund bru nattestenges i fire netter

Viken Fylkeskommune nattestenger Hvalsund bru i fire netter fra og med mandag 18. oktober. Årsaken er vedlikeholdsarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Hvalsund bru ble bygget i 1939. Det er en bjelkebru i betong som er 13,5 meter lang og 3,42 meter bred, og skal nå vedlikeholdes. Brua vil bli stengt i perioder der det utføres arbeid på dekket, og da velger fylkeskommunen å stenge brua nattetid mellom klokken 22.00 og 06.00.

- Vi planlegger å gjøre arbeidet på brudekket om natten og regner med at det blir nødvendig å stenge veien inntil fire netter. Dette arbeidet vil være væravhengig og det kan derfor komme endringer i planene, opplyser byggeleder Rawand Rizgar Ahmed til Viken fylkeskommunes egen hjemmeside.

Der opplyses det at kjørebanen på brua fortsatt skal ha betongdekke. Årsaken er at brua ikke vil tåle vekten av et asfaltdekke. Ujevnheter etter trafikkslitasje skal slipes vekk, før det støpes et nytt topplag.

Det skal også fjernes gammel asfalt på begge sider av brua, og deretter legge ny asfalt for å en jevnere overgang mellom vei og bru.

Rawand Rizgar Ahmed opplyser at det vil være mulig å slippe gjennom utrykningskjøretøy mens brua er stengt. Samtidig kan det i perioder kan bli noe støy også på nattetid på grunn av sliping og rengjøring. Det øvrige arbeidet som medfører støy, vil gjøres på dagtid.

Powered by Labrador CMS