Hvaler Høyres ordførerkandidat, Anne May Sandvik Olsen, er forfatter av denne artikkelen.

- Dette er forskjellen på Hvaler Høyre og Styrbord

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert Sist oppdatert

I disse valgkamptider har vi naturlig nok ekstra mye kontakt med innbyggerne i Hvaler.

Når vi prater med folk, kommer ofte spørsmålet opp: Hva er forskjellen på Hvaler Høyre og Styrbord og Er ikke de egentlig ganske like?

Den åpenbare forskjellen er at Hvaler Høyre er et liberalkonservativt politisk parti på borgerlig side. Vår ideologi bygger på at vi er ulike mennesker med ulike behov, men alle skal ha lik mulighet til å lykkes i livet.

Et godt samfunn bygges på tillit til og respekt for enkeltmennesket. For Høyre er valgfrihet er en naturlig del av å kunne bestemme over eget liv.

Hvaler Styrbord er en bygdeliste som ikke har noen formell tilknytning til noen av de etablerte nasjonale partiene. De som velges inn til kommunestyret fra Hvaler Styrbord liste er uavhengige, og kan stemme ut fra egen personlige overbevisning.

Høyres kommunestyremedlemmer er bundet av Høyres program og vår borgerlige ideologi.

I programmet til Styrbord står det at Styrbord har et borgelig utgangspunkt. Hvaler Høyre ville gjerne samarbeide med Styrbord, og tok kontakt for en god stund siden. Styrbord ville ikke svare på vår forespørselen før etter valget.

Ordførerkandidaten til Styrbord, Kaja Høvik Stiksrud, har offentlig uttalt at hun støtter Mona Vauger fra Arbeiderpartiet som ordfører. Så hvilken side Styrbord støtter, den blå eller rødgrønne, får du først svar på etter valget.

Opprinnelig ble Styrbord etablert av tidligere medlemmer av Høyre. Slik er det ikke lenger. Det er ordførerkandidaten til Styrbord et godt eksempel på. Hun forklarer til Hvaler Budstikke at hun aldri har vurdert Høyre, og siden hun kom fra partiet Venstre, var Styrbord det nærmeste hun kom de sakene hun brenner for.

Så til spørsmålet om Hvaler Høyre og Styrbord egentlig ganske like, så er svaret nei. Ønsker du Høyre politikk – da må du stemme på Høyre.

Powered by Labrador CMS