Valg-23

Hans Herman Utgård, varaordfører og ordførerkandidat for Senterpartiet, er forfatter av denne artikkelen.

- Hvaler-valgets kvaler

Dette er en kronikk. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert

Hvaler Frp ser ut til å gjøre det bra foran valget. Med Cathrine Linnes i spissen driver de en aggressiv valgkamp som både baserer seg på å svartmale og skremme, og med påstander som øvrige partier, samt fagfolk og kommuneadministrasjonen, tilbakeviser som feil.

Ved sine mange harde og merkelige utspill vil Frp skape et inntrykk av kaos, som bare de er i stand til å rydde opp i.

Når alle vi andre politikerne tar til motmæle, blir vi beskyldt for å mobbe Frp. Men vi kan jo ikke sitte å høre på slikt uten å forsøke å møte det med fakta. Da har vi ikke gjort jobben vår.

Jeg har fulgt Frp fra starten i Hvaler, og vært i kommunestyret de tre periodene Frp hadde makta med ordfører Eivind Borge.

Selv da hadde de aldri fullt gjennomslag for sin politikk.

Frp hadde nemlig Høyre som partner, og selv om Sp er uenig med Høyre om veldig mye, så har Hvaler Høyre alltid vært edruelige og saklige. Det har derfor ALDRI vært ført Frp-politikk i Hvaler.

Eksempelvis ble det innført eiendomsskatt, som Frp i posisjon gladelig har vært med på å benytte til alle gode formål da de hadde ordførerklubba, -helt til de kom i opposisjon. Da er det plutselig ikke ende på hvor ille e-skatten er.

I de siste fire åra med rød/grønt flertall har Frp ved Cathrine Linnes vist at de verken vil eller evner å samarbeide med noen andre partier. De stemmer konsekvent imot alle forslag, selv der hvor de i sak er enige med flertallet- for å fremstå som "alternativ".

De stemmer sågar imot i orienteringssaker, der det bare skal bekreftes at politikerne er gjort kjent med innholdet.

Hvaler Frp har i fire år vist at de ikke er konstruktive medspillere for Hvalers beste, men kun opptatt av å få oppmerksomhet. De har vist liten vilje til å samarbeide med Hvaler Høyre eller Styrbord om enkeltsaker eller budsjett.

Hvaler Frps budsjett-forslag for 2023 var en studie i dårlig innsikt i kommunaløkonomi.

(Se «Flaut for Frp og Linnes!» FB/ januar -23)

Hvis det går så galt at vi rød/grønne mister flertallet, vil nok Frp kreve Cathrine Linnes som ordfører. Hun vil da måtte lede en kommune hvor hennes egne forslag alltid blir nedstemt.

Hvor tjent er vi med det i Hvaler?

Noen har snakket om "borgerlig kaos" tidligere. Hva sier Høyre og Styrbord om Linnes som ordfører?

Vi rød/grønne vet at ingen av partiene har flertall alene. Derfor samarbeider vi og finner fram til de beste løsningene for Hvaler i fellesskap. Våre valgprogram kan være forskjellige, men vi har vist at vi kan det med konstruktivt samarbeid. DET er det viktigste, når en vet at ingen partier kan styre alene.

Hvaler Senterpartis program vil være vårt utgangspunkt de neste fire åra. Det er tilgjengelig på nettet for de som vil sjekke detaljer. For oss er trygg økonomisk styring førsteprioritet i vanskelige tider.

Hans Herman Utgård, varaordfører

Hvaler Senterparti

Powered by Labrador CMS