Seilbåten skal ha havarert i sjøen ved Heia

Seilbåtulykken som førte til at to personer druknet i sjøen utenfor Hvaler sent på kvelden 12. juli, skal ha havarert ved Heia. Det skriver Fredriksstad Blad mandag kveld.

Publisert

Den 36 fot store seilbåten hadde to personer ombord. Det var en norsk mann i 70-årene og en svensk kvinne i 60-årene. Begge var bosatt i Stockholms-området.

Ifølge politiet skal båten ha vært på vei fra vestsiden av Oslofjorden, i retning av Halden. Politiet antar, ifølge Fredriksstad Blad, at det er feilnavigering som er årsaken til ulykken. Båten skal ha hatt en kraftig grunnstøting på et av skjærene ved Heia.

To livløse personer ble funnet i området Sekken, i en storstilt leteaksjon. De to ble senere bekreftet omkommet. Politiet i Fredrikstad har nå fått den foreløpige obduksjonsrapporten fra svenske myndigheter. Den konkluderer med at dødsårsaken var drukning.

Geir Willadsen er krimsjef ved Fredrikstad politistasjon. Han opplyser til avisen at politiet har gått tilbake i tid for å etterforske saken, ved hjelp av sjøtrafikksentralen i Horten, som overvåker all båttrafikk i Oslofjorden. Dermed har politiet kunnet følge signalene fra den havarerte seilbåten.

- Vi har fulgt ekkoet av seilbåten om kvelden den 12 juli, og ser at båten har en gitt kurs og fart. Så ser vi at det blir en drastisk reduksjon av farten på et tidspunkt, og signalet opphører, sier han til Fredriksstad Blad.

Politiet i Fredrikstad avventer den endelige obduksjonsrapporten fra svenske myndigheter, men regner med at det ikke blir videre etterforskning i saken.

Powered by Labrador CMS