Esports LAN Gaming i Hvalerhallen

LIverpool er uten tvil favorittlaget til Joachim Lindquist fra Rød på Asmaløy. 13-åringen deltar på LANmine i HValerhallen i helgen.
LIverpool er uten tvil favorittlaget til Joachim Lindquist fra Rød på Asmaløy. 13-åringen deltar på LANmine i HValerhallen i helgen.

Mye gaming og lite søvn - men så sabla gøy!

Joachim Lindquist (13) fra Rød på Asmaløy deltar på Esports LAN Gaming-arrangementet LANmine i Hvalerhallen i helgen. Joachims favorittspill er FIFA.

Publisert Sist oppdatert

En Esports LAN Gaming-weekend betyr mye gaming og lite søvn. Temaet denne gang er neon, som er cyberpunk. Derfor har de lokale arrangørene pyntet hallen med en halv kilometer neonlys.

Favorittspill: FIFA

Blant neonlys og 140 andre gamere finner vi Joachim Lindquist fra Rød på Asmaløy. For tredje dag på rad er han ivrig opptatt med favorittspillet sitt, FIFA, men tar seg villig et avbrekk for å snakke med Hvaler Budstikke.

- Det er kjempegøy å være her med venner, og spille turneringer, sier 13-åringen.

Liverpool er favorittlaget

FIFA-laget er Liverpool, og Joachim forteller hvorfor:

- Det kommer nok litt etter pappa. Han holder med Liverpool, og det er også mitt favorittlag. Et veldig bra lag, fastslår Joachim.

Laget hans består av noen av dagens Liverpool-spillere, samt noen som har spilt før.

- De spillerne som har spilt i Liverpool tidsligere er vanskelig å få tak i. Men noen har jeg på laget, sier Joachim.

LANmine startet på torsdag, og går til og med søndag. Joachim har vært her hver dag, og forteller ivrig at både van Dijk og Mo Salah er med på laget hans.

- De er også favorittspillerne mine i dagens LIverpool-lag, sier Joachim Lindquist.

Tradisjon

Kolbjørn Westberg (30) fra Hvaler er arrangementsleder for LANmine 2021 i Hvalerhallen - et arrangement som har blitt en tradisjon.

- Dette er absolutt en tradisjon. Esports LAN Gaming arrangeres i 32 land gjennom de siste 11 årene, forteller Kolbjørn.

- Slitsomt, men sabla morsomt, mener Kolbjørn Westberg fra Hvaler, som er leder for arrangementet i Hvalerhallen
- Slitsomt, men sabla morsomt, mener Kolbjørn Westberg fra Hvaler, som er leder for arrangementet i Hvalerhallen

En trygg og god arena

Han innrømmer at helgen er slitsom, men det betyr ingenting for 30-åringen, som føler han får mye igjen for innsatsen.

- Slitsomt, men det gir meg utrolig mye glede å se hva dette arrangementet betyr for folk. Det å ha en trygg arena og snakke om felles interesser er alfa omega for de som deltar her, sier Kolbjørn.

172 plasser

Mye skal stemme på en gang, og Kolbjørn mener det er en stor ære å få være med på det. Arrangørene har rigget 172 gaming-plasser, og solgt 141 pass. I tillegg kommer dagspass for de som kun ønsker å delta én dag.

- Vi har også konkurranser med pengepremier. Blant annet CS Go, som er et spill, der det er en total premiepott fordelt på de tre første plassene, som har en verdi på totalt 15.000 kroner, forteller Kolbjørn.

Super Smash Bros er også en populær konkurranse.

- En del gamere kjøpte dagspass for å være med på den konkurransen, sier arrangementslederen.

Arrangørene av LANmine har rigget 172 plasser for gaming i Hvalerhallen.
Arrangørene av LANmine har rigget 172 plasser for gaming i Hvalerhallen.

Flest lokale deltakere

De aller fleste deltakerne er gutter fra Hvaler og Fredrikstad, men også jenter deltar.

- Vi har en god del flere jenter her enn det som er vanlig i andre land, opplyser Kolbjørn.

Du kan delta i Esports LAN Gaming fra du er 13 år, men arrangørene har også åpnet opp for yngre barn.

- Ja, yngre barn kan delta dersom de har samtykkeskjema fra foreldrene. Barn helt ned i åtte-niårsalderen har deltatt, og da kan foreldrene komme og gå som de vil.

Arrangørene har stort fokus på å skape trygge forhold for deltakerne. Nær40 personer utgjør staben som arrangerer, og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Alle deltakerne skal føle seg ivaretatt.

Startet på Floren

LANmine startet i gymsalen på Floren for 12 år siden, men har nå vokst seg ut av den. Hvalerhallen er nå stedet, noe Kolbjørn Westberg er svært takknemlig for.

- De fleste kom på torsdag, og skal være her hele tiden. Det er mye lokal Hvaler-ungdom som deltar, og det er utrolig stas å kunne bruke hallen til noe annet enn det den er bygget for. Men kommunen har vært veldig behjelpelig og samarbeidsvillige, sier Kolbjørn Westberg.

Lørdag fikk LANmine også besøk av nerdelandslaget.

Powered by Labrador CMS