Skal du kjøre elsparkesykkel etter å ha drukket, er det mye billigere å bli tatt i Oslo enn i Stavanger. Nå vil advokat Brynjar Meling at Høyesterett skal få siste ord.

Store sprik i bøtenivået for promillekjøring på elsparkesykkel

I Rogaland fikk to personer over 80.000 kroner i bot for å ha kjørt elsparkesykkel med promille. Oslo tingrett ga bøter på 15.000 kroner i tilsvarende saker.

Publisert

Bakgrunnen for de voldsomme forskjellene er at tingrettene ikke er enige om hvordan bøtenivået for denne type overtredelser skal fastsettes, skriver Rett24.

I to dommer fra Sør-Rogaland tingrett har retten lagt til grunn det som er standard ved promillekjøring, nemlig halvannen månedslønn. I disse sakene ble det henholdsvis 80.000 og 88.000 kroner i bot.

Oslo tingrett har i flere avgjørelser kommet til at man ikke skal benytte månedslønn-normen på slike saker, og retten har i stedet tatt hensyn til at kjøringen har funnet sted med en elsparkesykkel og ikke med bil.

Advokat Brynjar Meling representerer flere som er tiltalt for slik sparkesykling, og han mener straffutmålingen i disse sakene bør til Høyesterett.

– Straffenivået er hinsides all rimelighet og forholdsmessighet. Jeg mener at dette spørsmålet må behandles av Høyesterett, sa Meling til Stavanger Aftenblad før helgen.

Powered by Labrador CMS