Color Line kutter i rutetilbudet mellom Sandefjord og Strømstad

Color Viking har passert Hvaler på vei til og fra Strømstad i mer enn to tiår. Nå er det slutt. På grunn av høye energikostnader og svekkede rammebetingelser er det ikke lenger økonomisk bærekraftig å drifte dette skipet på ruten Sandefjord-Strømstad.

Denne blå fergen vil ikke lenger passere Hvaler i horisonten

Color Line avslutter driften av Color Viking på ruten Sandefjord-Strømstad og frakteskipet Color Carrier på ruten Oslo-Kiel.

Publisert Sist oppdatert

Dette skjer som følge av høye energikostnader, makroøkonomisk usikkerhet og svekkede rammebetingelser, skriver rederiet i en pressemelding torsdag.

Color Viking vil fortsette å gå i normal rute fram til og med 20. november, mens Color Carrier vil driftes fram til og med 14. november.

Color Line vil fortsette å operere ruten mellom Sandefjord og Strømstad med Color Hybrid. På ruten Oslo-Kiel vil tilbudet til godstransporten fortsette med søsterskipene Color Fantasy og Color Magic.

Rederiet opplyser at antall overtallige vil bli forsøkt omplassert til øvrige skip i flåten og få tilbud om frivillige ordninger.

– Color Viking har gått i helårlig, daglig rute mellom Norge og Sverige i mer enn 20 år, men på grunn av høye energikostnader og svekkede rammebetingelser er det dessverre ikke lenger økonomisk bærekraftig å drifte dette skipet på ruten, sier konsernsjef Trond Kleivdal.

Powered by Labrador CMS