Big Fish åpner dørene fredag 25. mars, etter å ha vært stengt for utbygging siden midten av desember.

Big Fish åpner 25. mars

Restauranten Big Fish på Skjærhalden åpner dørene 25, mars. Kapasiteten er forbedret med et splitter nytt kjøkken.

Publisert

Big Fish har holdt dørene stengt siden midten av desember. Årsaken er utbygging av et helt nytt kjøkken. Arbeidet er nå helt i sluttfasen, og Thoralf Huth opplyser at restauranten åpner dørene fredag 25. mars.

Det er en måned senere enn den tradisjonelle vinteråpningen, som vanligvis skjer fredag før vinterferien.

- Vi stengte restauranten midt i "depresjonstiden" i desember for å foreta utbyggingen. Med nedstengning av landet, passet det egentlig veldig bra å foreta ombyggingen i denne perioden, sier Huth.

Siste transport er underveis

Onsdag kunne Thoralf Huth smile bredt, etter at han fikk beskjed om at siste transport med kjøkkenutstyr var skipet og på vei fra Litauen.

Selv har han tilbragt åtte uker med ferie på sydligere breddegrader. Nå er imidlertid fokuset rettet mot åpningen av familierestauranten i sentrum av Skjærhalden.

- Vi hadde håpet at vi skulle åpne 18. mars. Det er jo også sent i forhold til normalen, men så er det slik at det ikke er så enkelt å forholde seg til normalen lenger. Verden er ikke helt normal, blant annet med store forsinkelser i transportbransjen, sier Huth.

Onsdag var likevel en gledens dag for restauranteieren.

- I dag fikk jeg melding om at den siste transporten vår med kjøl- frys og kjøkkenhetter ble skipet fra Litauen. Det betyr at den er her i løpet av kort tid. Den kommer med bil via Sverige, forteller Huth.

- Ikke se, men føle

Restauranten får nå nye kjøl- og fryselagre.

- Folk vil ikke se så mye av endringene, men de vil føle det, sier han.

Huth begrunner det med at det nye kjøkkenet kan betjenes av 11 kokker. Maten vil bli produsert og servert raskere enn tidligere.

- Altså, bedre service, sier Thoralf Huth bestemt.

- Det er det dette handler om. Du må ha mye kapasitet når det er mye folk her om sommeren. Da må du ha kjøkkenkapasitet som gjør at du kan levere et skikkelig produkt, sier han.

Skuldersesong-menyer

I høysesongen i fjor ble det produsert cirka 50.000 menyer på bordene til kunder. Sjømat dominerer menyen. Med det nye kjøkkenet på plass, er planen å legge til andre retter i på menykartet.

- Om sommeren er det sjømat som dominerer med enorm etterspørsel, men i skuldersesongene ønsker vi nå å drive en helt annen type servering. Da tenker vi i retning av kjøttmenyer, sier Thoralf Huth.

Powered by Labrador CMS