Mening:

Anne Cedervall er daglig leder i HValer Næringsforening
Anne Cedervall er daglig leder i HValer Næringsforening

Utvikling, samarbeid - og Hvalers identitet

Det var utrolig moro å kunne samles til medlemsmøte på onsdag. Med ca 35 i salen, god stemning og et spennende program så ble dette en fin kveld med masse positiv energi.

Publisert

Bjørn W Johansen og Mona Vauger delte sine tanker og fakta rundt næringsutvikling på Hvaler, og at det er mange muligheter, det er helt sikkert. Men, for å gjøre terskelen lavere for å satse på egen næring, så vil HNF fremover gjøre en rekke undersøkelser, både mot forbrukere og næringsdrivende. Dette for å avdekke hvor behovet ligger.

Har vi nok øyer? Ja, med 833 øyer, holmer og skjær så skal vi vel si oss fornøyd, men har vi nok båtplasser? Nei, det har vi vel ikke.

Hvor ligger behovet for forsterkning innenfor håndverksbransjen? Er det grunnlag for utvidede åpningstider innenfor shopping, gallerier og restauranter? …og hva er behovet for overnatting i varme senger?

Jo mer kunnskap vi har om dette, jo enklere vil det være for unge håpefulle å etablere seg, eller allerede eksisterende næring å utvide, for å dekke etterspørsel.

Forandring kan smerte litt, men skal vi satse på et Hvaler hele året, så må innsatsen høynes, og så vil kundene komme.

Kan Trysil, Hemsedal og andre typiske vinterdestinasjoner bli sommerdestinasjoner, ja så kan Hvaler også bli en vinterdestinasjon.

Det handler om å legge til rette for markedet og fremme det unike.

Gjennom de siste årene har deltidsbeboerne brukt hyttene sine i større grad "off season", og etter koronaen hvor flere har hjemmekontor, som gjerne blir hyttekontor, så betyr dette økt handel og behov for andre tilbud. For øvrige gjester må det tilrettelegges for overnatting og tilbud som gjør det attraktivt å besøke Hvaler i perioden oktober-mars, og for å kunne forsyne oss av dette markedet, så må vi frem i førersetet.

Et vesentlig must er informasjon, hvem, hva, hvor? Kundene må finne hva de har behov for, og det må skapes nysgjerrighet. Hvaler har fått en egen lokal nettside som samler alt om Hvaler, enten det er kommersiell næring, kommunale tjenester, aktivitet og opplevelse, og mye mer. Dette gjør det enkelt å finne frem. Her er også de fleste næringsaktører representert, og er det noen mangler, så meld i fra.

Her oppdateres det, og utvikles løpende. Siden finner dere her https://hvaler.pakkopp.no/. Det er også opprettet en facebookside for Pakk Opp Hvaler https://www.facebook.com/Pakk-Opp-Hvaler-102269948910002 som vil bli brukt til å fremme alt hva Hvaler har å by på, så lik og del, slik at vi sammen fremmer lokal handel og næring, da vil også kundene komme. Dette er god markedsføring for oss alle.

To av våre sterke næringsutviklere på Hvaler, Installatøren Gruppen ved Bjørn Wiggo Nilsen og Geir Bakken, og Stay Sand ved Kenneth Haraldsen presenterte spennende muligheter og tanker for fremtiden, og vi gleder oss til utvikling både på Skjærhalden, Lammenes og Sand. Tusen takk til disse for et innblikk i fremtidens planer.

HNF jobber videre med Hvalers identitet, som innebefatter en rekke forskjellige prosjekter for å tydeliggjøre hvem, hva og hvor på Hvaler. Et tydelig budskap må kommuniseres, både visuelt og ved deling av informasjon. Det er med andre ord nok å ta tak i, og potensialet er stort, så drømmen om et Skjærgårdssenter som apparat og funksjon lever i aller høyeste grad videre, og vil være til stor hjelp som en felles front mot markedet. I tillegg har vi løpende oppgaver som må gjøres, og vi beveger oss sakte, men sikkert i riktig retning, og sammen kan vi få til mye. God økning i medlemsmassen gir også både inspirasjon og motivasjon til å jobbe for fellesskapet, og vi har plass til mange flere medlemmer.

Nå er høsten her, og julen står for døren, og da oppfordrer vi selvfølgelig til lokal handel. Her finnes det meste, enten man skal kles opp, pynte med blomster, velvære, kunst, nyte et godt måltid, eller hva med å gi bort et gavekort på en snekker til jul, mulighetene er mange, og dette er bare noen. Besøk også julemarkedene, som det er flere av, og nyt julestemningen på Hvaler.

På vår nettside https://www.hvalernf.no/ finner du mer informasjon om Hvaler Næringsforening, og ta gjerne kontakt for spørsmål. Vi gleder oss til neste medlemsmøte, og håper da å se enda flere av våre fantastiske næringsaktører.

Anne Cedervall

Daglig leder

Hvaler Næringsforening

Powered by Labrador CMS