17. mai på Hvaler.
17. mai på Hvaler.

Slik er programmet for 17. mai i skjærgården

Hvaler gjør seg klar til 17. mai-fest. Nasjonaldagen skal som vanlig feires med korpsmusikk, barnetog, taler og fergetur - for å nevnte noe.

Publisert Sist oppdatert

Hvaler rigger seg for 17. mai-fest, og Skjærhalden torg er senter for den festen som nasjonaldagen er her ute i øyriket.

17. mai på Hvaler har aktiviteter fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Den tradisjonsrike fergeturen fra Skjærhalden til Gravningsund, Nedgården og Herføl på morgenen er en tradisjon for mange, og absolutt noe å anbefale. Her får du selskap av Hvaler Musikkforening, som spiller både for de som er med på fergen og fremmøtte på de nevnte bryggene som fergen besøker.

Bekransninger hører med til en 17. mai-feiring, og klokken 11.05 er det avgang for barnetoget fra Hvaler kirke, ned Storveien i retning torget, før det gjør en runde i Prestehavna og ender opp på Skjærhalden torg. Her blir det taler og kjente og kjære låtvalg fra Hvaler Musikkforening.

Etter at taler og toner er fullført, kan du enten bivåne, eller delta i båtkortesjen fra Skjærhalden. Båtkortesjen tar en runde i Hvaler-skjærgården, og er et vakkert skue.

FAU ved Hvaler barne- og ungdomsskole feirer som vanlig nasjonaldagen ved skolen med arrangement etter barnetog og taler på Skjærhalden torg. Arrangementet åpner klokken 13.00 og avsluttes ved 15.00-tiden med trekning av loddsalg.

Dette er 17. mai på Hvaler:

Kl. 08.00:

Flaggheising ved rådhuset på Skjærhalden.

Kl. 08.15:

Fergeavgang fra Skjærhalden til Gravningsund, Nedgården og Herføl. Korpsmusikk på fergen underveis.

Kl. 09.00:

Bekransning av Sjømannsmonumentet ved Spjærøy kirke. Hvaler Trivselskor og elever fra 3. trinn ved Hvaler barne- og ungdomsskole deltar.

Kl. 10.15: Bekransning av sjømannsmonumentet ved Hvaler kirke. Hvaler Musikkforening spiller, og det er tale ved Sjømannsforeningens Helge Adolfsen, samt elever fra 3. trinn ved Hvaler barne- og ungdomsskole.

Kl 10.35:

Friluftsgudstjeneste på tusenårsstedet ved Hvaler kirke

Kl. 11.05:

Barnetoget går fra Hvaler kirke i retning Skjærhalden torg, svinger en rundtur innom Prestehavna, før det følger Storveien ned til Skjærhalden torg.

Kl. 11.50:

Arrangement og tale for dagen på Skjærhalden torg. Hvaler Musikkforening spiller, og elever fra Hvaler barne- og ungdomsskole deltar med både sang, taler og annet.

Kl. 12.30:

Båtkortesje fra Skjærhalden. Vil du være med så heng på! Arrangør er «Opplev Hvaler» og «Hvaler Innovasjon».

Kl. 13.30:

Markering av nasjonaldagen på Dypedalåsen bo- og rehabiliteringssenter. Ordfører Mona Vauger og Hvaler Musikkforening deltar. I tillegg blir det sang av 5. trinn ved Hvaler barne- og ungdomsskole.

Kl. 13.00-15.30:

FAU ved Hvaler barne- og ungdomsskole inviterer til feiring av nasjonaldagen ved Hvalerhallen. Ta gjerne med noe å sitte på. Arrangementet åpner klokken 13.00. e blir salg av mat og drikke, loddsalg, underholdning og leker. Kl. 14.15 blir det dukke- og trehjulsykkeltog ledet av Hvaler Musikkforening. Kl. 15.00 er det trekning av loddsalget.

Powered by Labrador CMS